Wandeling zondag 6 oktober 2019

Op zondag 6 oktober stappen we, onder leiding van Rita Van Steendam in de Vallei van de Oude Kale.
De levensader van dit gebied, de Oude Kale, was een van de grootste beken van het Meetjesland . Wij verkennen het gedeelte tussen Merendree en Vinderhoute .
De vallei is een lappendeken van weilanden, knotwilgenrijen, kleine veldbosjes en talrijke sloten. Die bijzondere omstandigheden zijn heel geschikt voor een diverse plantengroei: méér dan 350 plantensoorten groeien gestaag in dit gebied.
Dankzij een lokale afdeling van Natuurpunt werden plannen uit de jaren 1980 om de Oude Kale er recht te trekken en de oevers te betonneren, gelukkig verijdeld.

We starten onze wandeling in Merendree en stappen, via grotendeels onverharde wegen, door de vallei naar het mooie, kasteelrijke dorpje Vinderhoute. In de pittoreske dorpskern picknicken we, samen met een drankje, in een plaatselijk café.
Verderop verkennen we nog een ongerept pareltje , eveneens beheerd door Natuurpunt en keren dan via een parallelle weg in de vallei terug naar Merendree. De wandeling is +/- 18 km langs vlakke wegen, ongeveer de helft langs onverharde weg.

Daar het echter een tocht betreft in een langgerekte lusvorm kan hij niet ingekort worden.
Start aan de Sint-Radegundiskerk in Merendree om 10.30 u .
Spijtig genoeg is de horecazaak aan de kerk toevallig gesloten op 6 oktober maar we mogen wel het terras gebruiken om bij goed weer, eventueel achteraf, zelf meegebrachte drank te nuttigen.

Wie wenst kan met de trein rijden tot het Station Landegem, voor wie met de wagen komt is er beperkt parking ter hoogte van de Kerk ( startplaats ) of een ruimere parking ter hoogte van het Station Landegen. Van het station tot de kerk is het +/_1,5km stappen.

Inschrijven via Rita Van Steendam => rvst@telenet.be

Bent u ingeschreven maar onverwacht opgehouden, informeer Rita per E-mail de dagen vooraf of via SMS de dag zelf => 0475 358362 aub.

Plaats een reactie